Håller du med mig eller tycker du att jag har helt fel? Skriv gärna i kommentarerna vad du tycker om de ämnen som jag tar upp.

Här nedan kan du klicka på de ämnen som just du är intresserad av.

fredag 19 december 2008

Jag är inte vegetarian men....

Jag blir alltid lika förvånad över att folk rasar över att man äter hundar och katter i Kina. Ofta läser man skräckhistorier om hur de slaktas och äts upp av grymma Kineser. Eller djurplågeri med uppfödning när det gäller Belgien Blue i Belgien m.m.

Själv sitter vi hemma och äter köttfärssås och spagetti och svär över dessa människor eller så smackar i oss en kycklig för 15kr.

Ärligt talat hur tror ni att djur dödas innan vi äter upp dem i Sverige? Att de lever på en stor blommig äng där de sitter under en korkek tills den dag då de är stora nog att bli mat. Då åker de i en stor rymlig lastbil med nyskördad halm och lyssnar på klassisk musik, väl framme möts de av en snäll flicka som leder in dem en och en till en stor fin box där sedan en snäll farbror likt Ernst Kirschsteiger med vänlig röst pratar med dem. klappar dem lugnande på huvudet och ger dem sedan en spruta med lugnande medel tills de somnar in.

Vi vet alla innerst inne att kor, grisar, hästar och inte minst kycklingar behandlas fruktansvärt innan de hamnar på våra tallrikar. De växer upp i trånga utrymmen, stressas in i transporter och får åka många mil till slakt där de dödas med slaktmask.

Vad beror det på att dessa djur behandlas så illa? Jo för att du ska tjäna en tia när vi köper kött.

Alla vet vi att vi kan påverka marknaden.

Eller tror ni att miljardärer i bilindustrin plötsligt en dag tänkte. Grabbbar!! Seriöst vi måste börja tänka på miljön, tänk på ozonhålet över antartis, låt oss göra miljöbilar och sedan gör vi reklam om miljön så folk förstår.. Knappast!! Alla såg de att bilförsäljningen minskade i alla områden förutom ett, miljöbilarna.. Då ville alla bli "miljövänner" och visa att de hade den miljövänligaste bilen. Alla utan Volvo som nu undrar varför ingen köper deras bensintörstade bilar.

Vad tror ni händer om vi slutar köpa fläskfilé från Danmark för 29:90 och istället väljer den ekologiska för 79:90? Jo alla köttföretag kommer helt plötsligt bli djurvänner.

Bli upprörd över något du kan göra något åt. Bli arg... Köp ekologiskt

1 kommentar:

Lotta sa...

Ojoj, bra sagt! Läs mitt senaste blogginlägg, vetja! Men du ska veta att det ekologiska inte alltid är bra heller, kraven är ofta inte så höga som man (iaf jag) hade velat att de ska vara. Hela idén om att djur ska födas upp endast för att dödas för att vi ska äta upp dom tycker jag är rätt sjuk. Ska man betala en massa pengar för ekologisk köttfärs kan man lika gärna äta vegetarisk färs eller göra bönbiffar.