Håller du med mig eller tycker du att jag har helt fel? Skriv gärna i kommentarerna vad du tycker om de ämnen som jag tar upp.

Här nedan kan du klicka på de ämnen som just du är intresserad av.

fredag 10 april 2009

Vem bryr sig om Indie?

Jag har en teori vad det gäller SVT:s senaste musiksatsning ”Popcirkus”. Första programmet sågs av 193 000 tittare, och har som sämst har de haft 77 000 tittare. Hur kan detta komma sig? Det är otroligt lite tittare med tanke på att Per Sinding-Larsen och Kristian Luuk leder programmet. Detta också med tanke på att artister som Peter, Bjorn and John, Lykke Li, The Sounds, Miss Li och Moneybrother med flera som är så populära har medverkat. Eller? Kan det vara så att dessa artister är inte så stora som media försöker måla upp? Dessa kreddiga artister som är finkultur för oss som är mellan 15-35.

Jag tror att det finns en elit som gillar den här musiken som styr i media när det gäller vilka som bokas för intervjuer och som får spelas i P3 m.m. De gillar själva denna musik och tror att alla gör det. Visst finns det artister i den här genren som är populära som Kent och Håkan Hellström och som alla kan lyssna på men vem bryr sig och Lykke Li? Tydligen inte många med tanke på att dansbandskampen drog miljoner tittare, melodifestivalen lika så medens popcirkus drog 77 000 tittare, detta är mindre än vad Samiska nyheter brukar ha.

Ändå maler man dessa artister i intervjuer och framträdanden i program likt nyhetsmorgon och P3 år ut och år in, men tyvärr vi bryr oss inte om dessa artister. Vad blir nästa program? Death Metal Cirkus?, Country Cirkus? Det drar säker mer än 77 000 tittare, tyvärr får de aldrig vara med i media för de är inte fina nog för vår musikelit som styr i TV och Radio.

Får Indieartister som Lykke Li, Marit Bergman, Salem Al Fakir och Miss Li med flera för stort medialt utrymme med tanke på hur många som egentligen lyssnar på dem.
Nej, de får för lite uppmärksamhet då Indie faktiskt är bland de största genrerna i Sverige.
De får lagom mycket uppmärsamhet.
De får alldeles för mycket uppmärksamhet då det är väldigt få som lyssnar på denna musik och det finns många andra generar som är mycket större som borde få chansen istället!
ugg boot

Inga kommentarer: