Håller du med mig eller tycker du att jag har helt fel? Skriv gärna i kommentarerna vad du tycker om de ämnen som jag tar upp.

Här nedan kan du klicka på de ämnen som just du är intresserad av.

tisdag 1 april 2008

Förbjud valundersökningar 2 månader innan val.

Inför varje val finns det alltid partier i regeringen som riskerar att åka ut. Detta då det är få som stödjer dessa partiers åsikter. Hamnar man under 4% får man inte vara med mer och man åker då ur riksdagen. Det är många partier som ligger på 4% gränsen. Eftersom partierna nu är uppdelade i block är det då förödande för hela blocket om ett parti skulle åka ut. Så om exempelvis en person som stödjer moderaterna som är ett stort part som ligger med god marginal över 4% ser att ett parti i egna blocket riskerar att åka ut lägger då sin röst på ett annat parti i sitt block så detta parti inte ska åka ut trots att man inte alls delar detta partis värderingar.

Jag är helt emot att man ska få göra valundersökningar 2 månader innan valet då det är så många som taktikröstar på partier som ligger på 4% spärren istället för det parti de tycker har sundast idèer och detta enbart för att inte blocken ska förlora.

Finns i många länder som har förbud mot valundersökningar nära inpå valet för att folk inte ska kunna taktikrösta så enbart de partier finns kvar som folk tycker har bra ideér och bra partiprogram.

Inga kommentarer: